Historie

Midden jaren ’70 heeft Nic. de Lange de bakkerij van zijn vader overgenomen. Hij legde zich vooral toe op de bezorging van brood. Zo heeft hij met een moderne bezorgauto de eerste bewoners van Westerkoog voorzien van brood, gebak en koek.

Nic zag echter veel meer toekomst in een warme bakkerij in het toekomstige winkelcentrum Westerkoog. Op 23 oktober 1978 waren de bakkerij en de winkel aldaar ingericht, zodat het bakken van het brood al voor de officiële opening plaats vond. Het bood nieuwe ontplooiingskansen. Vanaf dat moment zijn er diverse prijzen gewonnen en zijn er veel nieuwe producten ontwikkeld. Bakkerij Nic. de Lange heeft bewezen dat hij tot een van de betere bakkers van Nederland behoorde.

Na de fatale brand op 7 juni 1995 is er weer een modern bedrijf opgebouwd waar wederom de ambachtelijke tradities een wezenlijk onderdeel uitmaken binnen het productieproces. Samen met onze medewerkers brengen wij dagelijks vers bereid brood en banket over de toonbank. Alles komt uit onze eigen bakkerij. 

Een bakkerswinkel met een eigen bakkerij is tegenwoordig heel bijzonder, zeker in een winkelcentrum. 

Vanuit de winkel kijk je in de bakkerij. De bedrijvigheid en de geur van het brood geven een bijzondere sfeer.

Begin 2009 heeft Nic. de Lange de bakkerij overgedragen aan zijn zoon Niels, die zelf al jaren werkzaam is in de bakkerij. Daarmee is Niels de 3e generatie binnen het bedrijf.

Samen met onze medewerkers brengen wij dagelijks vers brood, gebak en banket over de toonbank. Kijkt u voor onze speciliteiten onder ons kopje "Producten".